KARKUNKIRKKO2003.jpg

Tuomasmessu Karkussa

Tuomasmessu on ollut Karkussa useina vuosina. Tällä kertaa se jää väliin. Meillä ei ole tiettyä "tiimiä", mutta olemme huomanneet, että avoimmuutta lisää se, ettei seurakunnan työntekijät vastaa kaikesta. Saamme näin ulottuvuutta ja kiinnostavuutta lisää.
Tietynlaisia "megatähtiä" emme myöskään kaipaa. Tuomasmessu on omana itsenään - prosessina - suunnitteluineen ja toteutuksineen sinänsä riittävän hyvä.
Suosittelemme osallistumista Tuomasmessuihin ympäri vuoden. Katso Tampereen sivut.

Tuomasmessu on tapa oikaista auttajan luo

Katso viereisestä palkista linkit Tampereen, Helsingin ja Turun tuomasyhteisöjen sivuille. Sieltä löydät osan suomalaista tuomasmaailmaa, tuomaskosketusta, tuomasuskoa ja tuomassydäntä.
Etsi heti - niin pääset perille.
Tuomasristiä käytetään usein messun alussa ja lopussa kun kuljemme elämän virrassa juhlaan ja arkeen
Messulauluja -kirja Tuomasmessuihin

Ajatuksia Tuomasmessusta

Tuomasmessu on kuin ilmainen ikkuna aitiopaikalla - muuten niin ehdollistuneessa kristillisessä maailmassamme -
Tuomasmessu pyrkii olemaan lähinnä pelkääviä ja epätoivoisia - olivat he sitten opetuslapsia lukitussa vinttikammarissa tai kadulla huutavia hätääntyneitä äitejä ja isiä.
Tuomasmessu kutsuu nuoria turvalliseen yhteisöön ja mielekkääseen toimintaan siinä.
Tuomasmessu on käsi ojennettuun käteen.
Kynnys on matala - eikä yhteisöön tarvitse sitoutua. Voi tulla tai mennä - voi ottaa osaa ja antaa lahjansa käyttöön - tai voi vain ottaa tehty palvelus vastaan.
Kaikki ovat yhtä tervetulleita. Ketään ei katsota ulos "vääränlaisen taustan" perusteella. Kaikki herätysliikkeet ja hengelliset yhteisötkin ovat samassa venessä. Mikään ei ole toista parempi.
Sinun ei tarvitse siis "uskoa" tai "sitoutua tiettyyn tulkintaan" - voit olla täysi "Tuomas" eli epäilijä.
Sinun ei tarvitse tulla alttarille tai painua penkin väliin - voit olla ja voit pysyä omana itsenäsi!

Tuomasmessun musiikki

Tuomasmessuissa käytetään populaaria "gospeltyyliä" perusmusiikkina. Tavallinen hengellinen laulu joka nousee sisimmästä ja on tätä päivää sekä sopii kulloisenkin messun teemaan, on vapauttavan leveä rajaus.
Urut usein vaikenevat täysin ja tilalla on "bändi" kitaroineen, syntikkoineen ja bassoineen. Musiikista vastaa sitä varten harjoitellut "yhtye".
Meillä tätä virkaa ovat suorittaneet mm. vammalalainen "Savenlaulu", oma kappelikuoro ja vierailevat muusikot.
Tuomaslauluja-niminen Tuomasmessukirja sisältää sekä lauluja, että messun musiikin. Messulauluja- niminen laulukirja on tullut siihen rinnalle täydentämään perusvalikoimaa. Molemmat ovat pääosin varustetut neliäänisillä - tai esim. "kaanon"- sovituksilla. Kitarasoinnut ovat kaikissa lauluissa.