Vieraita ja tuttuja Harsulla

Harsu on monelle matkailijalle elämys - ja usein tullaan uudestaan. Tässä esittelen kuitenkin vähän harvinaisempia tilanteita ja vieraita.

Kirkkokuorokurssi 09

Karkun kirkkokuoroleiri Harsulla 9.7.09

XXXIII Kirkkokuoroleiri Karkussa ja XV kerta Harsulla

Aika hurjaa ajatella miten aika ajelee. Karkun ev.opistolla olemme olleet kirkkokuorokurssilla mukana jo 1980-luvun alusta asti. Ja Harsulla leiriläiset ovat laulelleet iltamusiikkiaan jo 14 kesänä. Ne nuoret aikuiset, jotka nyt lauloivat ovat kulkeneet leireillä lapsesta asti. He ovat kasvaneet mahtavaa elämän musiikkikoulua koko ikänsä! Se elämältä huikea lahja - lahja joka kuului heidän lauluissaan ja - näkyi koko olemuksessaan.
Tätä juhlaa oli todistamassa tuvan täysi kurssilaisia ja koko kourallinen karkkulaisia. KIITOS. Kiitos myös johtaja Paavolle!
Tyrvään Pyhän Olavinkirkon talkoolaisten ydinjoukko poikkesi lokakuussa Harsulla

Pyhän Olavinkirkon talkooväki ja heidän kukittamansa Maiju Harsulla.

Pyhän Olavinkirkon talkooporukka päiväkahvilla Harsulla

Jo taitaa tulla kymmenen vuotta talkoiden aikaa Pyhällä Olavilla. Ensin oli ne kattoremonttitalkoot ja sitten tuli tää koko kirkon rakentamistalkoot. Maiju on ollut mukana koko ajan. Niinpä tuntui jo olevan aika kutsua tämä veteraaniporukka Pirjo Silverin kanssa Harsulle "talkookaffeelle". Pirjo kuvassa vasemmalla ja Maiju jossain keskellä.

Emmanuel Tengeneza Afrikasta poikkesi Harsulla

Suomen Lähetysseuran juhlien valovoimainen kutsuvieras oli tansanialainen Emmanuel Tengeneza. Hän oli Vammalan seurakunnan vieraana ja tutustui paikkakuntaamme usean päivän ajan ennen juhlaa. Harsulla hän oli lähetysjuhlakoorninaattori Irja Aro-Heinilän opastamana. Emmanuel nautti Harsun historiallisista ulottuvuuksista. Toivomme hänelle Jumalan siunausta vaikeassa tehtävässään Afrikassa.
Emmanuel ihmetteli kirkkoveneen kokoa ja sen käyttöä vuosisatojen aikana.

Tansanialainen pastori Emanuel Tengeneza - nykyisin piispa - oli haltioissaan kuullessaan kirkkovenekulttuurista Suomessa ja Karkussa.

Kinkerit Harsulla toivat meille yllättäen partiolaisia

Karkun seurakunta on aina ollut edelläkävijä monessa asiassa. Syy juontaa ilmeisesti originelleista kirkkoherroista. Edellisen vuosisadan aloitti Karl Emil Bergroth. Hänen pappilansa kotikieli oli vielä ruotsi.
Sitten oli jo vuorossa Karkun "kanuunaksi" kutsuttu Kaarlo Emil Rinne. Ja viimeiset kolmekymmentä vuotta meitä on johdatellut Arto Jaatinen. Tämä Arto on mm. armoitettu partioguru. Niinpä siis ei ole mikään ihme, että kinkereille paukahtaa joskus vieläkin oven täydeltä partiolaisia!
Konserttiyleisöä Saksasta asti

Karkkulaisia kesävieraita poikkeaa usein Harsun pihapiirissä. Tässä kirkkokuoroleirin konserttiyleisöä Saksasta asti.

Partiolaiset kirjoittivat Lili-ketun kanssa lähetillemme Raija Kiljuselle Nepaliin hauskoja kortteja

Partiolaiset kinkereillä mukana Harsun ruokasalissa.

Konsertin jälkeen muusikot musisoivat vielä Harsun lampaidenkin kanssa

Gregoriaanisen musiikin mestarikurssilaiset - EsCantores kuvassa - tutustuivat Harsulla lampaiden äänenmuodostukseen. Kuvassa opettajana Netta.