Satakunnan kansansoutu2006

Kokemäenjoen upeaa uomaa on soudettu kansansoututapaahtumassa jo 20 vuotta. Äetsäläiset sen aloittivat. Nyt on mukana koko joki ja monet ulkopaikkakuntalaiset tamperelaisia, turkulaisia ja hesalaisia myöten. Suurin osa porukasta tulee aina uudelleen. Meitä on toista tuhatta vakavasti kiikkiin eli lumoon jäänyttä soutajaa.
Taukopaikoilla ja yöpymispaikoilla on valtava joukko talkoolaisia ja - tietenkin tukijoita. Erittäin merkittävän avun antaa Harjavallan voimalan johtoporras. He nimittäin säätelevät taidolla vettä lisää niihin kohtiin, joissa sitä pääjoukko kulloinkin eniten tarvitsee.
Tässä näet kuvina tunnelmia matkan varrelta.

Satakunnan kansansoutu on seikkailu

Soutu Vammalasta Poriin on samalla haaste ja seikkailu. Kuka tahansa ei siihen pysty ja se luo haasteen. Yli sadan kilometrin soutu ei koskaan ole yllätyksetön. Sää ei toistu seuraavana vuonna. Jokainen päivä on erilainen. Tänä vuonna vallitsi muutamilla aukeilla ennätyksellisen kova vastatuuli. Aurinko porotti välillä armottomasti.
Vauhdin hurmaa vastatuulessa

Soutu nostattaa juhlatunnelmaa rannoilla ja taajamissa

Kansaa kokoontuu rantalaitureille ja silloille katsomaan hulppeaa näkyä joella. Suomen siniristiliput hulmuavat tangoissa ja monet viirit ja pallot vipattavat veneissä ja juhlakansan käsissä. Tänä vuonna tuuli esti ainakin kirkkoveneiden perinteisiä kunnianosoituksia, mutta silti siellä täällä - virran ja tuulen niin suosiessa - kohosivat airot ylös lapa lapaa vasten kohti korkeuksia.
Kansanjuhlan tuo siltojen kansa