Jouluseimi

Jouluseimikulttuuri on asettunut Sastamalaan seimikatuna Vammalan Marttilankadulle. Marttilankadun yrittäjät ovat innostuneet toteuttamaan jälleen seimikadun - nyt kymmenennen kerran. Marttilankadun yrittäjät, Sastamalan kaupunki ja Sastamalan seurakunta pitävät hanketta hyvänä ja toimivana koko seutukunnan kannalta.

Harsulla Karkussa voi ihailla ympäri vuoden suurikokoista seimeä. Se on traditionaalinen Italiassa syntynyt seimityyppi, sijoitettu vanhaan pakaririvin eläinläävään.

seimiasetelma kirkossa

Kameleita ja Tyrvääläinen pukki tulossa

Kaspar, Melkior, Balzassar ja Tyrvään pukki on tulossa seimelle.

huikee leegoseimi Marttilankadulla

Seimikadun yksi tämän vuoden ihmeistä on leegoseimi. Valokuvaus.fi -Tyrvään Pryki, aivan Herra Hakkaraista vastapäätä.

seimikadun ikkunat 2016

Tänä vuonna 2016 seimet on nähtävissä tämän listan mukaan Marttilankadulla.

kirkko kaiken keskellä

Surakunnan virastotalon seimi-ikkunat. Enkeli.

seimihahmot 1

Mikä riemu meillä onkaan

Seurakuntatalon näyttävät silhuettityöt.

Aasi ja hevonen lasten kanssa

Seimiä löydät Marttilankadulle ylös kulkiessa Pukstaavia kohden aina A-osiin asti. Se on lähellä aluesairaalaa. Alaspäin Vammaskosken sillalle päin kannattaa kulkea Tyrvään kirkolle. Tässä tämän vuoden uteliaita melkein "Erottajalla"

koululaisten joulujulistus OP

Sastamalan koulujen oppilaat - eri kouluista - ovat osallistuneet joka joulu seimikadun seimien valmistamiseen. Tänä vuonna on Osuuspankin ikkunassa hyvin ajankohtainen viesti meille kaikille.

Harsun valoseimi 2016

Harsun valoseimi Karkun Palvialassa loistaa tänä vuonna päärakunnuksen seinustalla keskellä pihaa koko joulun. Osoite on Maakunnantie 17.

Seimikulttuuria Italiassa, Saksassa, Kanadassa ja Suomessa

Tässä esimerkkejä seimikulttuurista Italiassa, Saksassa ja Kanadassa. Kotimaisen seimen historia on myös hieno, tässä muutama kuva suomalaisesta seimiperinteestä. Täällä on tehty monenlaisia seimiä. Ne ovat merkinneet monelle paljon. Lapset ovat luoneet omia teoksiaan ja niitä pidetään perheen omana joulujuttuna. On luotu yhteisöille seimiä. Kirkoissa on ollut jouluseimiaiheita lapsille ja aikuisille. Katso lisää Harsun vanhaa seimimateriaalia.

Harsun pääseimellä idän viisaat lahjoineen

Tämä Harsun pääseimi on Napolin seimikadullakin komeana esillä. Siinä parinsadan vuoden muuttumaton perinne on sekä tietäjien että muiden seimihahmojen muodoissa, väreissä, lahjoissa ja asennoissa.

Marttilankadun upea pihaseimi

Marttilankatu 40 on jo melkein kuin seimikadun ikoni. Seimi on todella tyylikäs ja hyvällä paikalla. Siitä pitävät lapset ja aikuiset. Kiitos!

Harsun Valoseimi aitan kulmalla

Toronton "Valoseimi" on nyt Harsulla.

Itämaan tietäjät tunnetaan hyvin Lähi-Idän kulttuureissa

Tarinaa on kristittyjen keskuudessa muunneltu runsaasti. Vanhoissa seinämaalauksissa tietäjien lukumäärä vaihtelee kahden ja kahdeksan välillä. Perinteinen lukumäärä kolme näyttää tulleen Raamatussa mainittujen erilaisten lahjojen lukumäärästä. Varsinkin katolisen kirkon piirissä heidän on yleisesti uskottu olleen kuninkaita, ja sen mukaisesti puhutaankin yleisesti kolmesta kuninkaasta. Tällä nimellä heidät yleisesti tunnetaan protestanttisissakin maissa, vaikka protestanttiset kirkot puhuvatkin mieluummin itämaan viisaista tietäjistä.

Tietäjien nimiä ei mainita Raamatussa. Syyriassa on kuitenkin jo vanhoista ajoista uskottu, että he olivat Larvandad, Hormisdad ja Gushnasaph. Länsimaissa vakiintui 700-luvulla käsitys, että heidän nimensä olisivat olleet Caspar, Melchior ja Balthasar.[9] Nimet vaihtelevat eri kulttuureissa: esimerkiksi Etiopiassa kuninkaiden uskotaan olleen Hor, Basanater ja Karsudan. Syyrialaiset nimet ovat alkuperältään ilmeisesti persialaisia toisin kuin länsimaiset, joilla ei ole mitään erityistä merkitystä.

Kolmen kuninkaan pyhäinjäännöslipas Kölnin tuomiokirkossa sisältää perimätiedon mukaan itämaan tietäjien luita. Ne löysi Pyhä Helena pyhiinvaellusmatkallaan Palestiinaan. Hän vei jäännökset Konstantinopolin Hagia Sofia -kirkkoon, josta ne siirrettiin Milanoon ennen joutumistaan Kölniin vuonna 1164.
KATSO LISÄÄ Wikipediasta

Seimikatu-albumi vuodelta 2015

Tästä löydät albumin SEIMIKATU 2015