Harsun tunnelmia

Hetki - pieni huomaavaisuus - joku poikkeaa pihalle! Ihanaa! Sai vaihtaa muutaman sanan.

Kesällä: Satapäinen kirkkokuoroleiri vierailee Harsun pihalla joka vuosi. Tunnelma on tiivis ja huumori on herkässä. Leirin nuoret ja vanhat imevät Harsun henkeä joka solullaan. Kyläläisiä on aina mukana.
Vuosittainen Karkkukirppis saa osansa myös Harsun pihalta. Joulunavaus tuo kylän väen pihalle ja sisälle. Matkailijat tutustuvat Harsun sanomaan - siinä muutama Upin ja Maijun luoma Harsun ulottuvuus.

Musiikki soi pihalla

Tämän päivän kesään kuuluu monet musiikkitapahtumat. Harsun pihalla soi soitto ja laulu. Karkun evankelisen opiston kirkkokuoroleiri haluaa joka kesää tulla Harsun pihalle musisoimaan. Nuorilla ja lapsilla on laulu- ja soittoryhmät. Suurkuoro laulaa. Yleisö osallistuu myös iloon.
SOLIDEOn orkesterileiri tulee myös - jopa sadan soittajan voimin. Silloin soi musiikki laidasta laitaan. Kitarat ja jouset ja puhaltimet erillisinä opetusryhminä ja yhdessä esittävät taitojaan.

Jo useana vuonna on Karkun Kirppis tuonut väkeä myös Harsun pihalle

Karkun taajaman yritykset, yhteisöt ja yksityiset perheet ovat tempaisseet järjestämällä usean kilometrin mittaisen nauhakirppiksen. Kirppismyyjät ja asiakkaat tulevat mielellään myös Harsun pihalle.

Kirppispihaa valmistellaan

Kirppis on Karkun kesää virkistävä show - kuin kesäsade pihamaalla.

Kahvikutsut puutarhassa

Vuonna 1909 oli Harsulla taukovuodet kestikievaritoimesta. Kievarina toimi silloin naapuritalo Seikku. Mutta Harsun rakennukset oli laajennettu ja uudistettu niin, että majatalotoiminta jatkui entistä vilkkaampana. Mm. herrasväki viihtyi Harsun puutarhassa. Kahvikutsuilla Harsun puutarhassa ovat:
Rehtori Ingman, pastorin rouva B. Snellman, Neiti O. Liljeblom, Neiti S. Meller, Rouva B. Ingman, Neiti A. Kolehmainen, neiti A. Myre`n, neiti V. Snellman, herra I. Isakson, rouva I. Levo´n, neiti B. Granberg, neiti H. Nordlund, neiti E. Liljeblom, rouva S. Kajanus, neidit N. Rinman, S. Corell, A. Terho, I. Suni, A. Nordlund.
Mainittakoon, että kuvassa oleva rehtori Ingmanin tuoli on edelleen Harsulla, tosin aikalailla paikattuna. Omenapuut elävät edelleen.

Puutarhakutsut Harsulla 1909

Nostalgiaa omenapuiden varjossa.

Kirkkokuorokurssi 09

Laulun voimaa