Venekerhon kirkkovaellus

Vammalan Venekerho nautti kesän viimeisestä kauniista päivästä elokuussa 2008 purjehtimalla Sastamalan kirkkovaelluksen venelaivastona. Puuhamiehenä oli Reijo Majamäki ja mukaan lähti kuusi kajuutallista perhevenettä. Matka alkoi kerhon laiturista Sylvään rannassa ja teemana oli kirkkoreitit ja -matkat keskiaikaisille kirkoillemme. Lopputunnelmat koettiin Harsun pihalla, jossa mittailtiin silmämäärin vanhan kirkkoveneen pituutta ja nautittiin maan kuulua "provastin troppia".
Muistathan klikata auennutta selailukuvaa vielä toinen kerta. Se suurenee.

Venekerhon vaellus

Tyrvään kirkko ja Vammaskosken silta ovat jo takana. Pyhä Olavi jätetään juuri oikealle. Reijo Majamäki luotsasi joukkonsa jonoon kotisatamassa Veneiden lähtöä odottivat sekä lapset että aikuiset Pyhän Olavin kirkko portteineen omassa saaressaan juhlavana, niinkuin silloin ennen Merimerkki neuvoo sisävesilläkin Katseet olivat Karkunkylän väylässä Muinoin tämä vaja oli Kärppälässä Lukkarin kalliorantaan tultiin ennenkin Sastamalan kirkon helmassa Aamukahvit kajuutassa Papinsaaren väylä ihastutti Mörrin rantasauna tarinoineen Armada lipuu Palvialan rantaan Me hävisimme kirkkovenekisan Minä voitin mittauskisan- sorry Meidän tiemme oli hieno - oleellista on se, missä pysähtyy!

Katso vielä missä pysähdyimme

Sastamalan kirkko oli kuin historian kirja: se avasi meidän silmämme näkemään sen vaikutusta vuosisatojen aikana. Pyhän Olavin kirkko ei enää koskaan aukea historiallisena, mutta sen tehtävä onkin osoittaa mikä on kirkon merkitys tänään.